Om

 

Gundogs are not our whole life..but they make our lives whole

Hunden och Jägaren

 

 

Hunden och jägaren är drömmen och visionen om att skapa bra produkter för arbetande hundar och deras förare.

 

Drömmen om att göra skillnad i det lilla, om att få vara kreativ och styra sin tid.

 

Men det är mer än så, det är också drömmen om småföretagande i en svensk levande landsbygd med omtanke om hundar, människor och miljö.

 

Därför sker all vår tilverkning hantverksmässigt av småföretagare med känsla och kärlek till uppgiften. Material och tyger till våra täcken väljs med omsorg. Liksom muggar och glas för målning. Vi vill att våra täcken ska sitta bekvämt, vara enkla att ta på och av och vara lätta att vika ihop och bära med sig under jakt och träningsdagar. Därför har vi valt att tillverka dem i enkla modeller utan plastspännen och remmar som kan trycka och skava. Dessutom sparar vi på vår miljö. De är också väl tilltagna i längd för att gå ner ordentligt över ryggslutet.

Hela tiden med hundens bästa för ögonen.

 

Vi önskar att våra muggar och glas ska ge en extra dimension till morgonfikat eller lite extra njutning efter en avslutad jaktdag för hundarnas förare. Eller när som helst faktiskt. Därför har vi valt att arbeta med glas och porslin från välkända glasbruk som kännetecknas av kvalite och tidlös design.

 

Eftersom som vi bedriver hantverksmässig, småskalig tillverkning så har vi inga stora lager. Vi tillverkar efter hand. Färgerna på tygerna till våra täcken väljs efter säsong och tillgång. Det kan därför hända att alla storlekar inte finns i lager i alla färger. Muggar och glas handmålas efterhand. Varje mugg är unik i sitt slag och motiven varierar således. Vilka raser hundarna på muggarna har och vilka männsikor motiven liknar är helt upp till betraktarens öga att avgöra.

 

Visst kostar våra täcken och muggar en del, särskilt om man jämför med produkter tillverkade i lågprisländer. Men för oss är valet enkelt. Och våra produkter håller länge.

Kvalite före kvantitet- för allas bästa.

 

Vi har valt att jobba med ambassadörer och små företag på landsbygden. Öijebergs brodyratelje hjälper oss med sömnad och våra ambassadörer hjälper oss att ständigt prova ut och utveckla våra täcken. Ambassadörerna är alla aktiva tillsammans med sina hundar på jakter och prov många dagar varje år. Jaktdagar där hundarna arbetar hårt i hård terräng och kalla vatten där ett bra täcke blir nödvändigt för hundarnas välbefinnande. För att hålla dem varma och torra samt skydda muskler och leder och förebygga skador.

 

Välkommen att följa oss

/Katarina

 

 

Bilden av en lycklig nöjd hund i ett skönt värmande täcke efter avslutad jaktdag - det är välbefinnande!

 

Kontakt

 

 

Please feel free to contact me via email with any questions you may have.

info@hundenochjagaren.se

 

 
 
 

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

Kontakt:

Katarina Eriksson

Adress: Åsenvägen 16

44172 SOLLEBRUNN

Email: info@hundenochjagaren.se

Phone: +46723140450

© Copyright. All Rights Reserved.

Kopparhult kurser & kennel

Hunden & Jägaren design

Katarina Eriksson

info@hundenochjagaren.se